piątek, 17 września 2010

Biała Pavlova z owocami


Własciwie przepisu nie będzie. Bo robiłam na oko. Beza z 4 albo 5 bialek, okolo 150 g cukru, cukier puder (2 łyżki) wymieszany z cukrem waniliowym,kremówka i owoce. Pieczemy beze (u mnie koło ok. 26 cm z białek i cukru (90stopni - około 1- 1,5 h). Ubijamy kremówę z cukrem, układamy na upieczoną, wystudzoną bezę, obficie posypujemy owocami.Pycha!kto zna wie (kto nie zna?!), kto nie wie ten MUSI spróbwać.Mój niesłodyczowy mąż zjadl 2/3 tego torciku w ciągu jednego wieczoru.:)Resztą podzieliliśmy się my:). Ja ubóstwiam połączenie bezy, kremówki i owoców. Robiłam juz Pavlową mrożoną, teraz zrobiłam bardziej klasyczną. Obie przepyszne. Bardzo polecam!!!!



1 komentarz:

  1. ja jeszcze nie mogę się przełamać do zrobienia bezy :) Twoja wygląda super!

    OdpowiedzUsuń