niedziela, 2 maja 2010

bezy z kremem cytrynowym


Warto trzymać w zamkniętym pudełku bezy zrobione oczywiście według tego przepisu. A w lodówce lemon curd zrobiony z tego przepisu. Bo jeśli dokupimy do tego  serek mascarpone wyjdzie nam przepyszny deser, na który przepis ściągnęlam stąd.

Bezy według tego przepisu
Lemon curd tutaj ok 100 g
serek mascarpone ok 100 g.

Gotowe bezy przekładamy kremem uzyskanym ze starannego wymieszania/ zmiksowania lemon curdu z serkiem mascarpone. Ja jeszcze na chwilę wkladam do lodówki. Proste i pyszne.

6 komentarzy:

  1. pyszne połączenie
    słodkie bezy i cytryna w środku..

    OdpowiedzUsuń
  2. Swietne bezy. I sliczna patera, na ktorej leza :))

    Pozdrawiam cieplo.

    OdpowiedzUsuń
  3. bajecznie wyglądają takie bezowe chmurki :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pięknie wyglądają te beziki, tak delikatnie. Super!:)

    OdpowiedzUsuń
  5. gosia99 nie tylko wyglądają:)
    asieja...pyszne...
    majka..też bardzo lubie te paterkę. to jeszcze po mojej prababci:)
    Paula..:)
    Majana dzięki

    OdpowiedzUsuń