wtorek, 12 kwietnia 2011

Czekoladowe babeczki nadziewane bita smietaną i likierem kawowym....pycha:)

Dzis Dzień Czekolady. Mniammmm.....Będę go swiętowac. Choć w skrytosci ducha muszę przyznać, że obchodzę go nieco cześciej, a nawet kilka nieców.Dzis taki przepis bez dokładnej ilości skladnikow, bo zawsze robię go na oko. Takie przepyszne malenkie co nieca. Czekoladowe....Polecam!!!

Mleczna czekolada
śmietana kremowa 36% ubita z cukrem pudrem
ew. orzechy laskowe obrane ze skórki

Papierowe papilotki malujemy pędzelkiem rozpuszczoną w mikrofali czekoladą. Robimy to na dwa razy, za każdym razem schładzając w lodówce, lub - szybciej - w zamrażarce. Po calkowitym schłodzeiu delikatnie zdzieramy papilotki. Nadziewamy bita śmietaną wymieszaną delikatnie z likierem. Dodajemy ewentualnie po orzeszku (ja miałam takie fajne - w miodzie). Po czym górę znowu malujemy czekolada i schładzamy. PYCHA~!!!!! Nie może dlugo stac, ale tez ręczę Wam, że ie ma takiego zagrożenia:):)Smacznego!!!

7 komentarzy:

  1. Wyobrażam sobie, jakie to pyszne:)
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. ależ pyszności! mniam, mniam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Musza być pyszne te babeczki:) Choć ja za bitą smietaną nie przepadam,ale babeczkę bym skosztowała :)

    OdpowiedzUsuń
  4. przecież to cudne jest! muszę takie zrobić! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetny przepis na uczczenie takiego dnia.

    OdpowiedzUsuń
  6. mi bardzo spodobał się ten kawowy dodatek :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Śliczne ! Muszą być przepyszne :)

    OdpowiedzUsuń