środa, 26 stycznia 2011

KASZTANOWO-CZEKOLADOWO-ŚMIETANKOWY DESER MONT BLANC


KASZTANOWO-CZEKOLADOWO-ŚMIETANKOWY DESER MONT BLANC według Nigelli. Pyszny, prosty, efektowny. Czego chcieć więcej:) Gorąco polecam!

100g gorzkiej czekolady
500 ml śmietanki kremówki
50 g cukru pudru (w oryginale bez cukru)
2 bezy (u mnie zdecydowanie więcej;))
500 g kremu kasztanowego

Siekamy czekoladę ręcznie lub w malakserze na drobne kawałki i rozkładamy do 6 pucharków o pojemności 125 ml.
Ubijamy śmietanę z cukrem i mieszamy z połową pokruszonych bez. Do każdego pucharku na czekoladę układamy krem kasztanowy, na wierzch dajemy bitą śmietanę a na górę kruszymy pozostałe bezy.
Zajadamy cicho pomrukując:). Smacznego!!


7 komentarzy: