2 filety z kurczka
1-2 cukinie (mi wystarczyła jedna)
6 łyżek zielonego pesto (trochę mniej mi zeszło)
2 łyżki oliwy
kulka mozarrelli
sól,pieprz,rukola
Bierzemy się dwa filety , rozcinamy się na pół, czule obijamy i posypujemy solą z pieprzem. Młodą i jedrną cukinię myjemy, kroimy wzdłuż na cienkie paseczki (obieraczką do ziemniaków).
Paseczkami opatulami fileciki, przedtem wysmarowawszy je zielonym pesto. Smażymy na oliwie z obu stron, zeby mięsko zmiękło a cukinia nabrała rumieńców. (ja robiłam to w elektrycznym grillu). Wkładamy do formy żaroodpornej, układamy mozarelkę i smarujemy jeszcze pesto. Pieczemy ok. 10 minut w 180 stopniach )do rozpuszczenia mozarelki). Potrawa smaczna, ale jeśli ktoś lubi intesywne smaki to może sobie jeszcze doprawić. Może czosnkiem?
Paseczkami opatulami fileciki, przedtem wysmarowawszy je zielonym pesto. Smażymy na oliwie z obu stron, zeby mięsko zmiękło a cukinia nabrała rumieńców. (ja robiłam to w elektrycznym grillu). Wkładamy do formy żaroodpornej, układamy mozarelkę i smarujemy jeszcze pesto. Pieczemy ok. 10 minut w 180 stopniach )do rozpuszczenia mozarelki). Potrawa smaczna, ale jeśli ktoś lubi intesywne smaki to może sobie jeszcze doprawić. Może czosnkiem?
Przepis z wrześniowego Mojego Gotowania
Super mięsko ;-) Ładnie podane...:)
OdpowiedzUsuńraczej się skuszę :-) uwielbiam wszystkie smaki :-)
OdpowiedzUsuńTak, mysle, ze czosnek bylby swietnym uzupelnieniem :) Smakowicie wygladajace danie!
OdpowiedzUsuń