Warto trzymać w zamkniętym pudełku bezy zrobione oczywiście według tego przepisu. A w lodówce lemon curd zrobiony z tego przepisu. Bo jeśli dokupimy do tego serek mascarpone wyjdzie nam przepyszny deser, na który przepis ściągnęlam stąd.
Bezy według tego przepisu
Lemon curd tutaj ok 100 g
serek mascarpone ok 100 g.
Gotowe bezy przekładamy kremem uzyskanym ze starannego wymieszania/ zmiksowania lemon curdu z serkiem mascarpone. Ja jeszcze na chwilę wkladam do lodówki. Proste i pyszne.
Apetycznie wyglądają!
OdpowiedzUsuńpyszne połączenie
OdpowiedzUsuńsłodkie bezy i cytryna w środku..
Swietne bezy. I sliczna patera, na ktorej leza :))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam cieplo.
bajecznie wyglądają takie bezowe chmurki :)
OdpowiedzUsuńPięknie wyglądają te beziki, tak delikatnie. Super!:)
OdpowiedzUsuńgosia99 nie tylko wyglądają:)
OdpowiedzUsuńasieja...pyszne...
majka..też bardzo lubie te paterkę. to jeszcze po mojej prababci:)
Paula..:)
Majana dzięki