Znowu babeczki. Pyszne, proste, błyskawiczne. Gorąco polecam!
10 dag krupczatki
5 dag pszennej
10 dag masła
3 dag cukru pudru
1 żółtko
250 g Mascarpone
200 g słoik lemon curd - przepis tutaj
Składniki na kruche szybko zagniatamy i wkładamy na 15 minut do lodówki. Wygniatamy foremki i pieczemy ok 10- 15 minut w temperaturze 200 stopni - do zrumienienia.
Mascarpone starannie miksujemy z lemon curdem i wykładamy na podpieczone ciasto. Można tak zostawić, ale jeszcze podpiekłam 5 minut w temperaturze 170 stopni.
aż mam ochotę na taką jedną!:)
OdpowiedzUsuńSmakowicie wygląda
OdpowiedzUsuńAle się pięknie prezentują :) Słoneczny akcent w pochmurny dzień :)
OdpowiedzUsuńNie dość , że pięknie wyglądają to pewnie pysznie smakują, pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńWyróżniam Twój blog Versatile Blogger Award . Po szczegóły zapraszam do siebie , pozdrawiam
OdpowiedzUsuńMocno cytrynowe bym zjadła:)
OdpowiedzUsuńJednym słowem "pyszniutkie"
OdpowiedzUsuńjej jak ja uwielbiam tartaletki, twoje są boskie :)
OdpowiedzUsuń