Dzis Dzień Czekolady. Mniammmm.....Będę go swiętowac. Choć w skrytosci ducha muszę przyznać, że obchodzę go nieco cześciej, a nawet kilka nieców.Dzis taki przepis bez dokładnej ilości skladnikow, bo zawsze robię go na oko. Takie przepyszne malenkie co nieca. Czekoladowe....Polecam!!!
Mleczna czekolada
śmietana kremowa 36% ubita z cukrem pudrem
odrobina likieru kawowego
ew. orzechy laskowe obrane ze skórki
Papierowe papilotki malujemy pędzelkiem rozpuszczoną w mikrofali czekoladą. Robimy to na dwa razy, za każdym razem schładzając w lodówce, lub - szybciej - w zamrażarce. Po calkowitym schłodzeiu delikatnie zdzieramy papilotki. Nadziewamy bita śmietaną wymieszaną delikatnie z likierem. Dodajemy ewentualnie po orzeszku (ja miałam takie fajne - w miodzie). Po czym górę znowu malujemy czekolada i schładzamy. PYCHA~!!!!! Nie może dlugo stac, ale tez ręczę Wam, że ie ma takiego zagrożenia:):)Smacznego!!!
Wyobrażam sobie, jakie to pyszne:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
ależ pyszności! mniam, mniam :)
OdpowiedzUsuńMusza być pyszne te babeczki:) Choć ja za bitą smietaną nie przepadam,ale babeczkę bym skosztowała :)
OdpowiedzUsuńprzecież to cudne jest! muszę takie zrobić! :)
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis na uczczenie takiego dnia.
OdpowiedzUsuńmi bardzo spodobał się ten kawowy dodatek :)
OdpowiedzUsuńŚliczne ! Muszą być przepyszne :)
OdpowiedzUsuń